Behandeling

Werkwijze


Aanmelding kan zowel telefonisch (0473/73 20 71) als via e-mail (martijn@clavistorhout.be)
In overleg kijk ik in één of meerdere kennismakingsgesprekken welke vorm van hulp het meest geschikt is. Daarnaast geef ik in de kennismakingsperiode ook uitleg over de therapie en proberen we samen zicht te krijgen op de hulpvragen. We gaan na of deze vorm van hulpverlening geschikt is en of het ‘klikt’. Na één of meerdere kennismakingsgesprekken kan men beslissen om verder therapie te volgen of niet. In overleg bepalen we de frequentie van de afspraken.

In de therapie staat het persoonlijke verhaal centraal. Kinderen, jongeren of jongvolwassenen die dit wensen, kunnen naast ‘gesprekstherapie’ ook creatief aan het werk met tekeningen, muziek, spel…

In de therapie proberen we vooral te zoeken naar de redenen van de moeilijkheden of de problemen. We maken er ruimte voor gevoelens of herinneringen die in ‘het gewone leven’ nauwelijks een plaats kunnen krijgen. Men krijgt er geleidelijk inzicht in de problemen, of zoekt er nieuwe manieren om met bepaalde moeilijkheden of lastige gevoelens om te gaan. In de therapie kan men ook moeilijke herinneringen proberen te verwerken. Elke problematiek wordt heel individueel benaderd en begrepen vanuit de persoonlijke levensgeschiedenis en zijn context (gezin, school, werk…). Soms is het aangewezen dat één of beide ouders éénmalig of verschillende keren op gesprek komen om het therapeutisch proces te ondersteunen. Sowieso is de samenwerking met de context belangrijk. Afhankelijk van de vraag komen kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders soms alleen of samen.