Over Raf & Hanne

Als pas afgestudeerde osteopate vol ambitie zocht Hanne Puype naar ervaring en kennis. Er werden contacten gelegd met Raf Stroobant en na een integratieperiode werd besloten tot een duopraktijk over te gaan. Deze praktijk werd opgestart in Zuidstraat 31. Het werd volledig ingericht tot ruimtes voor een paramedische groepspraktijk.

Na succesvolle studies in de kinesitherapie, bijscholingen in de orthopedische geneeskunde en manuele therapie baatte Raf in de Breidelstraat 6 te Torhout jarenlang een gerenommeerde praktijk uit. Meer dan dertig collega´s hebben er kennis en ervaring opgedaan. Hij wilde nog dat stapje verder gaan en verdiepte zich in de leer van de osteopathie. Hij werd bekroond als laureaat met grote onderscheiding in de school van Gilles Lavigne (BVO–FBO). Lavigne was gepassioneerd door de kennis van Raf en benoemde hem tot assistent in zijn opleiding 'vertebrotherapie'. Kort daarna werden er hem ook andere opleidingen toevertrouwd (osteopathie bij letsels van de schouder, elleboog, pols en knie) en werden vernieuwde cursussen fasciatherapie, Jones en neurofysiologie gecreëerd.

Voortaan wil hij de praktijk laten runnen door Hanne en hemzelf.

Hanne zelf was al sedert haar jeugdjaren gefocust op een studie in de gezondheidssector. Omwille van haar interesse in de biomechanica en bijhorende klachten, startte zij haar studies in “'The International Academy of Osteopathy' (IAO)” te Gent. Daar studeerde ze af in juni 2014 als osteopate en in juli kon zij reeds starten in de osteopathie praktijk van Raf Stroobant.

Hanne vertelt zelf verder: In oktober 2014 startte ik vervolgens samen met Raf Stroobant een nieuwe osteopathiepraktijk in de Zuidstraat 31 te Torhout. We hebben geopteerd voor een paramedische groepspraktijk genaamd ´Clavis`. Elke patiënt is uniek en het is dan ook een uitdaging om telkens opnieuw op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht om zo gericht te kunnen behandelen. Dit maakt het osteopaat–zijn boeiend en uitdagend. Ook de resultaten die je bij de patiënt boekt, zorgt voor voldoening.

Als professionele osteopate ben ik lid van de beroepsvereniging het ROB (Register voor de Osteopaten van België). Het ROB is een erkende beroepsvereniging die alle professionele osteopaten met een kwaliteitsvolle opleiding in België vertegenwoordigt. Hierdoor word ik erkend door het ziekenfonds.